Zelf koolhydraatarm chocolade ijs maken

koolhydraatarm chocolade ijs

Lekker koolhydraatarm chocolade ijs

Op een warme zomerse dag is het heerlijk om te genieten van een ijsje. Al helemaal van chocolade ijs. Helaas zit gewoon ijs barstenvol suikers. Wil je graag koolhydraatarm of suikervrij eten? Vind dan hier het recept voor koolhydraatarm chocolade ijs.

Dit recept is geschikt om een grote voorraad aan te maken. Zo hoef je het niet steeds opnieuw te maken. Vermenigvuldig daartoe alle ingrediënten met dezelfde factor, om de verhoudingen gelijk te houden.

Benodigdheden voor het maken van koolhydraatarm chocolade ijs

Voor dit gerecht heb je niet veel ingrediënten nodig.

  • 300 milliliter kokosmelk
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eetlepels rauwe honing
  • 2 eetlepels notenpasta (kies bijvoorbeeld voor amandelpasta, cashewnootpasta, hazelnootpasta, pittenpasta)
  • 4 eetlepels cacao

Aanvullende producten;

  • Blender
  • Dessertglazen

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten in de blender.
  2. Mix tot het een mooi geheel is geworden.
  3. Verdeel de mix over zoveel dessertglazen als je zelf wilt.
  4. Laat dit minstens 4 uur in de vriezer opstijven.

Als je het chocolade ijs wilt eten na het avondeten, is het verstandig het ijs een half uur van te voren uit de vriezer te halen zodat het iets zachter kan worden.

Eet smakelijk!

paleo toetjes

Wil je meer suikervrije of koolhydraatarme recepten ?

Vind je het leuk om meer suikervrije traktaties en desserts te maken.  Kijk dan eens in dit boek met daarin meer dan 30 suikervrije (kinder) traktaties.

Leave a Reply

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten