Zelf koolhydraatarme ontbijtkoek of snijkoek maken

Ontbijtkoek is één van de voedingsmiddelen met verborgen suikers. Wil je koolhydraatarm of suikervrij eten, dan moet je zeker geen ontbijtkoek of snijkoek uit de supermarkt eten. Gelukkig kun je zelf wel koolhydraatarme ontbijtkoek maken. Hoe? Dat lees je hier.

Benodigdheden voor het maken van koolhydraatarme ontbijtkoek

  • Koolhydraatarme ontbijtkoek

    Koolhydraatarme ontbijtkoek

    250 gram roggemeel

  • 200 milliliter melk
  • Roomboter
  • 1 groot ei
  • 100 gram honing
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • Cakevorm
  • Beslagkom
  • Eventueel aluminiumfolie

Werkwijze

    1. Vet een cakevorm in met roomboter.
    2. Meng in een beslagkom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden met een mixer
    3. Voeg nu lepel voor lepel de roggemeel toe en als laatste het zout en het bakpoeder. Zorg dat het één geheel is.
    4. Schenk het mengsel in de cakevorm.
    5. Zet de oven op 175 graden en bak de ontbijtkoek in ongeveer 50 minuten gaar.
    6. Laat de ontbijtkoek afkoelen in de cakevorm.

Wil je een zachte korst? Wikkel de ontbijtkoek dan in aluminiumfolie.

Meer zin in koolhydraatarme tussendoortjes of snacks?

Wil je meer van dit soort koolhydraatarme lekkernijen maken? Dan is het boek Suikervrije Feestdagen helemaal voor jou bedoeld. In dit boek kun je koolhydraatarme recepten vinden voor onder andere choco muffins, gevulde chocolade bonbons, maar ook voor amandelcake. Zeer gevarieerd en bovendien erg lekker.

15 Comments

Leave a Reply

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten